BEDRIJVEN

Bedrijventerreinen worden vaak gedomineerd door grijze betonnen vlaktes met weinig ruimte voor groen. Enkele vooruitstrevende bedrijven hebben al een eigen (moes)tuin. Is jouw bedrijf de volgende in deze groene revolutie?

Rij eens tijdens de lunchpauze over een bedrijventerrein. Het krijoelt er van de groepjes mensen die even een ommetje maken. De boterham achter het bureau is uit de tijd en lunchwandelingen zijn enorm populair geworden.
 
Zulke lunchwandelingen hebben een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid. Een korte wandeling buiten kan stress verminderen, de stemming verbeteren en de productiviteit verhogen. Het geeft werknemers de kans om los te komen van hun werkplek en de geest op te frissen. Zo kunnen ze na de lunchpauze met nieuwe energie aan de slag. Maar opvallend is dat deze wandelingen vaak plaatsvinden op grijze, versteende terreinen.
 
Hoe fantastisch zou het zijn als deze terreinen vergroend zouden worden?! De hekken kunnen bijvoorbeeld al een prachtige basis vormen voor klimplanten. De bestrating rondom kantoren kan worden omgetoverd tot een bedrijfs(moes)tuin. We hebben al enkele projecten uitgevoerd waar medewerkers nu een vers blaadje sla voor hun lunch kunnen oogsten of even een rondje kleinfruit kunnen plukken. We hopen dat er nog veel meer zullen volgen.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

BEDRIJVEN

Lunchwandelen bevordert gezondheid en productiviteit op bedrijventerreinen. Vergroening van deze gebieden, zoals het gebruiken van hekken voor klimplanten en bestrating voor bedrijfs(moes)tuinen, maakt lunchwandelingen nog aantrekkelijker. Gerealiseerde projecten tonen positieve resultaten, zoals medewerkers die vers voedsel kunnen oogsten. Hopelijk volgen er meer!

DE MOESTENIER IS ER VOOR